lørdag 13. juni 2009

Hagen i juni

Barnebursdag 021

Jordbærene kommer som bare det. Vi har allerede plukket 6 bær. Jentene har fått lov til å spise de og syns det er moro med jorbær i drivhus.

Barnebursdag 022

I hagen har jeg gravd et lite bed jeg har plantet salat i. KJøpte 6 av disse på plantasjen for en stund siden, da var de knøttsmå, og plantet de ut her. De trives godt og vokser bra.Barnebursdag 025  Solbærbusken har vokst mer enn vi trodde var mulig i år og det er masser av bær.

Familie bursdag 049

På trappen har vi denne “Tåren” som stortrives i delvis skygge og delvis sol.

  Barnebursdag 024

Stikkelsbærbusken vokser sakte men er grønn og fin. Ikke så mange bær, men noen er det da.

Familie bursdag 054

Denne plantene fant jeg i grøfta, gravde den opp og plantet den i stedbedet mitt. Syntes den var så fin. Noen som vet hva den heter?? Er det en typisk “geiterams”

Familie bursdag 064

Har plantet ut disse “pelagoniene” i bedet rundt verandaen.

Familie bursdag 060

I stendbedet har jeg en Pion. I fjor kom den ikke i det hele tatt. I år ser det ut som den kommer, er grønn og fin, men foreløpig bare en pion knopp. Denne planten har jeg lite greie på og prøver meg ganske enkelt fram.

Familie bursdag 056

“keiserkronene” eller liljene som jeg sier kommer som bare det. Flere knopper på alle stilkene. Gleder meg til de står i blomst. De er så dekorative.

6 kommentarer:

Mia sa...

Nu har du mye fint i hagen og mye å se frem emot ser jeg. Mine jordbær er ikke lengre kommet enn blomsterstadiet, eller så ligger vi visst ganske likt an. Det sikreste jeg vet om pioner er att de vill stå i fred, ikke flyttes rundt. Kan dess værre ikke hjelpe deg med ditt grøftefynd, men fin er den. Ha en fin lørdag, her skiner SOLEN !!

Elins Strikkeri sa...

Nam nam det vert godt med jordbær, eg har nokre i ei hengepotte men dei er ikkje komen så langt! Så masse fine blomster du har, vi er inne i ei flott årstid no. Hadde vi berre fått litt varme, her er fryktelig kald nordavind:-)

Hannes hage sa...

Så mye flott i hagen og drivhuset ditt. Jammen har jordbærene dine kommet langt, hos meg står de i blomst enda, men de står også på friland, og ikke inne i drivhuset. Moro med drivhus.

mimouna sa...

Ser ut som om drivhus er tingen, vekstene ligger langt foran i løypen i forhold til de som dyrkes på friland. Her har vi fortsatt bare blomster på jordbærplantene.

Kjekt å se det blomstre og gro i hagen!

Kathrine sa...

Hei:) Ny blogg på Hageblogger, så jeg stakk innom deg jeg. Detektivarbeid på planter er morsomt, så det du har bilde av her er en dagfiol. Ikke geitrams. Dagfiolen kan spre seg en god del, så ikke plant den i sarte bed.
Fin blogg du har:) Ha en fortsatt flott helg.

:)

Loppelill sa...

Så nydelige bilder!

Ser dere noe?

Ser dere noe?
Ha store tanker for det barnet du oppdrar. La ikke håpløsheten få overtaket på deg pga en feil som du ikke kan gjøre noe med. Du kan bare hindre at det gjentar seg ved å benytte visdom og disiplin. "T.D.JAKES"