fredag 24. juli 2009

Hagen ser slik ut etter ferien :)

På tide med et lite livstegn. Sommeren så langt har gått fryktelig fort. På den varmeste perioden i slutten av juni og begynnelsen av juli var vi mye ute, og det var en fryd å jobbe i hagen.

Lørdagen som var kom vi hjem fra en 2 ukers ferie, hvor det hadde regnet MYE mens vi var borte. Vi hadde mye fint vær, BORTSETT fra AKKURAT den dagen vi var i Dyrehagen. Da regnet det som om det aldri hadde regnet før. Oi Oi Oi som det bøttet ned. Hadde det ikke vært for at barna gledet seg sånn til den dagen tror jeg vi hadde satset på en annen dag, men de var så innstilt på å dra den dagen, så vi tok sjansen. I utgangspunktet var det meldt fint vær i Kristiansand, men det slo helt feil.  Barna koste seg alikevel, og vi prøde å være så positive vi kunne i regnet. Ble så våt til slutt at det ikke var noen vits i å unngå sølepytter til slutt. Ha ha…                                   Sommerferien 906                                                                                        Men tilbake til Lørdagen da vi kom hjem. Jeg og jentene tok en rask tur rundt i hagen for å se på plantene, og du verden så mye det gror på 2 uker. Spesielt ugresset. I salatbedet var det kommet stoore, lange blomster på selve salaten, så jeg måtte se to ganger før jeg luket, for ellers hadde jeg luket vekk salaten, og det hadde jo vært dumt. Sommerferien 910Dette bedet lagde jeg i vår uten å gjøre så veldig mye ut av det. Gravde bare en flekk i gresset og plantet div. frø. Planen er å få til et fint staudebed med tiden. Men jeg regner med at på sensommeren vil de fleste sortene her blomstre, og det skal bli fint å se på.

Nå har jeg luket litt, så her får dere se noen bilder.  Sommerferien 918 Sommerferien 914

Sommerferien 919 Plantet 12 stilkroser rundt flaggstanga tidlig i våres. Trodde jeg hadde valgt en dyprød sort, for det var det bildet gav inntrykk av. Og når de springer ut er de fine og røde, men ved slutten av blomstringen blir de rosaaktig, noe jeg ikke liker så mye…men men.

Sommerferien 920 Dette er en potterose jeg plantet ut i mai,den har blitt ganske så stor og tett syns jeg. Er veldig fornøyd med denne.

Sommerferien 925 En gul klatrerose.Sommerferien 924

 

Sommerferien 921 

Sommerferien 926 Sommerferien 927 Sommerferien 932 Sommerferien 942 Drivhuset hadde tatt litt av den tiden vi var borte. Paprika på 2 busker kommer. Tomatene bugner over.

Sommerferien 939 Sommerferien 938 Sommerferien 935 Sommerferien 928

3 kommentarer:

Anne (Moseplassen) sa...

ser ut som hagen har greid seg fint alene ;) Den tomatplanta var jo helt overseg!

Mia sa...

Så hyggelig hagevandring. Rosene ved flaggstangen ser da flott ut, jeg liker faktisk dette at blomstren skifter farge etter hvert. Ser på trilleborlasset at det var mye jobb med opprydding ved hjemkomst:) Etter to uker på ferie ser man virkeligen hvor fort hagen skifter. Litt gøy også, ikke sant?

Hannes hage sa...

SÅ koselig å se så mye fra hagen din. Også tar du så gode nærbilder av blomstene.

Ser dere noe?

Ser dere noe?
Ha store tanker for det barnet du oppdrar. La ikke håpløsheten få overtaket på deg pga en feil som du ikke kan gjøre noe med. Du kan bare hindre at det gjentar seg ved å benytte visdom og disiplin. "T.D.JAKES"