mandag 18. juni 2012

Dobbel Petunia og litt til...

Det er virkelig mange forskjellige farger på disse doble petuniaene. Jg har forelsket meg helt i denne vakre planten. Visst er den enkle vanlige petunia også lekker,men denne doble gjør så mye mer ut av seg. Jg skal absolutt prøve stiklinger av de fargene jg liker best,og prøve å overvintre de i kjelleren.


Til nå har jg oppdaget ensfarget blomster. Dette er den første med to farger som kommer i blomst. Og vakker tror jeg den blir.


Blomsten varer og varer. Selv om det regner så varer den. Noe som er mest utsatt kan bli stygt med store og harde nedbørsmengder,men de plukker jg bort.


I beddet har jeg satt selvsådde planter (frø kjøpt  i vår) innimellom hvite enkle petunia, som også er selvsådd , men med fjorårets frø (som er plukket selv)


Disse hvite petuniaene var i nyansene rosa-lilla-blåaktig-hvit i fjor. I år er alle hvite. Noen som vet en grunn for det?Her er min vakre Zinnea i full blomst. Skal si den er vakker.


Denne er jeg litt stolt av. En Pelargonia rød (zonale) som er selvsådd. Første gang jeg sår Pellis,så artig at det gikk og den kom i blomst.


Fuchsia Pondoo


Fuchsia Blue heaven

Begge er stiklinger jeg kjøpte i våres. Spent på utfallet.


Også kommer vi ikke unna Sommergeorginene som har vokst noe kollosalt her hjemme. De er og blir min favoritt. Vakre farger,forskjellige nyanser fra blomst til blomst, og bomstene står leenge før de faller av.


3 kommentarer:

SoF sa...

Somrigt och vackert med all blomsterprakt!

Varma sommarhälsningar!

Elisabeth sa...

Många vackra blombilder. Härlig blomstertid nu! Trevlig midsommar!

Malys krok sa...

Mye vakkert som blomstrer i din hage nå!den doble petunia er virkelig flott! Jeg kjøpte den et år, men hos meg ble den ikke fin, vet ikke hvorfor!
-Margit-

Ser dere noe?

Ser dere noe?
Ha store tanker for det barnet du oppdrar. La ikke håpløsheten få overtaket på deg pga en feil som du ikke kan gjøre noe med. Du kan bare hindre at det gjentar seg ved å benytte visdom og disiplin. "T.D.JAKES"