fredag 17. juni 2011

hagen anno juni 2011

Her på østlandet regner det og regner. LITT lei av regn nå. Syns tida går og man får lite sol og sommer. Hagen er så som så i år. I fjor hadde jeg blomster overalt omtrent. I krukker og bed. Det var ganske så fargerikt. I år er det litt mer sparsomt. Kanskje fordi vi i fjor endevendte hagen,og i år har sådd ny plen.
I tillegg syns jeg blomstringa på rosene er sent ute. Har enda ikke en eneste rose som står i blomst, og vi er midt i juni. DET er sent er det ikke??

Klatrerosen min "New Dawn burde for lengst vært i blomst syns nå jeg, men været spiller vel en rolle her kanskje. Den vokser iallefall....og noen knopper er det jo.. Så skal det og tas med at den ble flyttet i fjor og plantet ned i fjor høst. Kanskje det har noe å si også..?


 Jeg ser fram til at den klatrer på denne buen og fyller den med sin blomsterprakt. På høyre side plantet jeg en ny klatrerose i år "coral Dawn". Den som sto der overlevde ikke frosten,så håper denne vil klatre bra og gi oss sin blomsterskjønnhet.


 Har også anlagt et bed mot garasjen. Her er det mye selvsådd,så mye er ennå smått. Potteroser,buskrosen,chrysanthemum og ringblomst er det som kan gi litt farge og glede fram til alt det andre spirer fram.Planen her etterhvert er stauder tenker jeg.


Dette bedet er rundt flaggstanga. Her har jeg hatt stilkroser i noen år, men i år gikk flere roser tapt mot den kalde vinteren. Har kastet 2 stk, og det står 2 stk som ikke kommer. De andre kjemper seg fram,og på den ene har det t.o.m kommet knopper. Plantet litt tagetes for å fylle plassen litt. Så får jeg gå til innkjøp av flere roser neste år.



 Jeg kjøpte meg en rosebusk "rasberry blue" som er blå-lilla i fargen. Den springer nok snart ut,for knoppene er nydelige blålillla og gir meg endelig et tegn på at det faktisk er sommer.






En ringblomst jeg sådde innendørs i vinter, den kommer kraftig og fin.



"The Fairy" markdekkende roser har jeg 10 stk av. Mange knopper vises, og jeg gleder meg til de står i blomst. Håper på litt sol så det kan få litt fortgang. :)




Ønsker alle en rolig og fin regnværskveld

1 kommentar:

strikkedilla sa...

Så fint det blir i hagen deres. Virkelig en jobb dere gjør.

Ser dere noe?

Ser dere noe?
Ha store tanker for det barnet du oppdrar. La ikke håpløsheten få overtaket på deg pga en feil som du ikke kan gjøre noe med. Du kan bare hindre at det gjentar seg ved å benytte visdom og disiplin. "T.D.JAKES"