fredag 29. juni 2012

Roser og ringblomst


Vakre Hurdalsrosa. Den har blomstret kraftig for første gang i år. Er så fornøyd med denne at jeg fort må ha meg et par til tror jeg.





Hansaland rosene har såvidt begynt å blomstre.



Gul Ringblomst


Raspberry blue er like vakker hver gang.

torsdag 28. juni 2012

I like "Lilla roser"



Dette er ukens favoritt. Jeg elsker denne fargen,rosen og duften den har med seg.
En "Raspberry blue"




søndag 24. juni 2012

Midtsommersblomst(er)


MandagsTema denne uken er "Midtsommersblomster". Et artig tema i grunn. Jg har aldri tenkt så mye på hva som er midtsommersblomst for meg. Men her jeg bor ligger alt av utvikling blant blomster og trær etter f.eks lillestrøm,fetsund osv.. Her spretter alltid løvet senere, rosene kommer i blomst senere osv. Sikkert pga mye vind og åpent terreng kanskje.
Uansett... Hos meg tror jeg absolutt De første rosene vil være en favoritt. Slik som denne Hansaland rosen (over)


Og Hurdalsrosen som gikk ut i blomst dagen før st.hans aften. Den blomstrer for første gang i år og vil nok bli min favoritt på denne årstiden.


mandag 18. juni 2012

Dobbel Petunia og litt til...

Det er virkelig mange forskjellige farger på disse doble petuniaene. Jg har forelsket meg helt i denne vakre planten. Visst er den enkle vanlige petunia også lekker,men denne doble gjør så mye mer ut av seg. Jg skal absolutt prøve stiklinger av de fargene jg liker best,og prøve å overvintre de i kjelleren.


Til nå har jg oppdaget ensfarget blomster. Dette er den første med to farger som kommer i blomst. Og vakker tror jeg den blir.


Blomsten varer og varer. Selv om det regner så varer den. Noe som er mest utsatt kan bli stygt med store og harde nedbørsmengder,men de plukker jg bort.


I beddet har jeg satt selvsådde planter (frø kjøpt  i vår) innimellom hvite enkle petunia, som også er selvsådd , men med fjorårets frø (som er plukket selv)


Disse hvite petuniaene var i nyansene rosa-lilla-blåaktig-hvit i fjor. I år er alle hvite. Noen som vet en grunn for det?



Her er min vakre Zinnea i full blomst. Skal si den er vakker.


Denne er jeg litt stolt av. En Pelargonia rød (zonale) som er selvsådd. Første gang jeg sår Pellis,så artig at det gikk og den kom i blomst.


Fuchsia Pondoo


Fuchsia Blue heaven

Begge er stiklinger jeg kjøpte i våres. Spent på utfallet.


Også kommer vi ikke unna Sommergeorginene som har vokst noe kollosalt her hjemme. De er og blir min favoritt. Vakre farger,forskjellige nyanser fra blomst til blomst, og bomstene står leenge før de faller av.






torsdag 14. juni 2012

I like # Zinnea

Nå er den første "Zinnea" på vei ut i blomst. Jeg har gått og gledet meg til denne står i full  blomst,fordi det er en ukjent plante for meg som jeg ikke har prøvd før. Allerede nå er den praktfull syns jeg. For en fargeprakt og så nydelig!!!






tirsdag 12. juni 2012

Det god liv



Når sola skinner,fuglene kvitrer,man kan sette seg ut og nyte det vakre rundt en, ja da kjennes alt så godt og lett og vidunderlig. Utrolig hva sola gjør med en. Det må jo være noe med at det yrer og lever rundt en.. Trær,busker,planter,gress,fugler,insekter..husdyr... alt er levende. Det kommer til live hver eneste vår,uansett hvor hard og kald vinteren har vært. Guds Skaperverk er vidunderlig.

mandag 11. juni 2012

Grønne grønnsaker



Hvis du ser ekstra godt etter her,kan du skimte en slangeagurk som er i startfasen. Åå som jeg gleder meg til å kunne plukke agurker fra eget drivhus.


Gresskaret vokser og vokser. Jeg sitter egentlig og lurer på hva jeg skal bruke det til når det er modent. Men det finnes helt sikkert en god oppskrift på noe.


Så er det bifftomater. Her skjer det mye om dagen. Alltid nye grønne kart hver morgen. Denne er den største så langt.

For mere grønne gleder se HER






fredag 8. juni 2012

TorsdagsTema # I like # Georginer

Å hvor deilig det er med varmen tilbake. Skal ikke så mye til før blomstene koser seg.Nå dukker det stadig opp nye blomstrende planter. Begynner å bli gøy å gå på vandring i hagen for å se etter nye overaskelser.
Liker så godt den doble petuniaen jeg kjøpte frøpose på i år. Mon tro om de frøene jeg tar av de på sensommeren blir de samme som blomstrer nå. I fjor tok jeg frø av helt enkle petunia. De var rosa,lilla og hvite. ALle frø jeg sådde i år blomstrer,men alt er hvitt. ikke en eneste farget petunia,bare hvite. Merkelig!! Hvorfor det tro? Noen som vet?


Det er spennende å vente på de forskjellige petuniaene. Vet jo ikke hvilke farge hver enkelt har. Og i.o.m at jeg har samplantet de med andre,så er jeg spent på fargen. Denne viser seg å være rødlig. Noe jeg tror kan bli bra,da den er plantet sammen med lukterter og blå asters.

Denne er jeg litt mer usikker på da den er plantet sammen med orangerød georginer. Mulig denne flyttes.

I LIKE all the pretty flowers in my garden today. Spesielt Georginene. De er min favoritt.





Tomatblomster


Pelargonium knopp




lørdag 2. juni 2012

Kulda kom som et sjokk

Etter den deilige varme uka vi hadde, må jeg si at kulda kom som et sjokk, selv om jeg delvis var forberedt. 4 grader på morgenen er i kaldeste laget syns jeg, og med sterk nordavind i tillegg måtte boblejakka på. 2.Juni og ull og boblejakke må tas fram.
I natt tok jeg kasser og krukker på nordsida inn i drivhuset. Lot kun det som var utplantet stå, og det som var beskyttet av vinden. Var meldt 2 grader på natten,og det kan være det var. Nå står fortsatt kasser og krukker i drivhuset, og tenker de står der til varmen blir mer stabil. Er jo morro at blomstringen fortsetter...og med denne kulda stagnerer det meste. Neste uke ser ut til å bli noe varmere.. Jippii!! Det blir godt.


Godt med varmen i drivhuset framfor de 4 gradene ute.


Her står sommergeorginer med bare knoppene innimelleom tomatplanter og div denne kalde natten.


Enda en sommergeorgin i blomst. Denne gangen lilla. Jeg simpelten elsker denne fargen. Spørs om jeg kommer til å flytte litt på blomstene etter som de kommer i blomst. Vet jo ikke på forhånd hvilke som blir hva. Og når jeg planter de i grupperinger er det stilig at de matcher. Denne har jeg vært heldig med. Den står sammen med en blanding av lilla og gule stemor. Har også en fuchsia som etterhvert kommer i blomst i samme kasse. Spent når alt blomster og hvordan det blir seendes ut. Blir nok fint ja :)

 Jeg har funnet litt informasjon om Sommergeorginene. Hentet fra nettet.

Georginer er en frostutsatt flerårig vekst som i Norge må overvintres inne, de må oppbevares frostfritt, ca 4-5 grader og det bør være luftsirkulasjon slik at de ikke ødelegges av sopp.
Knoller kan settes rett ut etter at frosten er over eller vi kan ha forkultur inne for å få dem tidligere i blomst. ”Knollene” er egentlig oppsvulmede rotdeler fylt med opplagsnæring, det er ikke som løker. Derfor må vi ved deling ha med noe av stedet stengler og blader har gått ut fra.
Georginer er ikke kresne på jordtypen, de kan vokse nesten hvor som helst, men liker seg best på litt sur jord med god drenering.
De trenger regelmessig tilførsel av vann og næring, det anbefales gjødsling minst en gang i måneden i vekstperioden.
Etter at det er kommet 3 – 4 bladpar kan det være gunstig å toppe ( pinsere) dem slik at vi får en mer kompakt vekst. Ved å fjerne visne blomster vil vi fremme ny blomstring.


Ser dere noe?

Ser dere noe?
Ha store tanker for det barnet du oppdrar. La ikke håpløsheten få overtaket på deg pga en feil som du ikke kan gjøre noe med. Du kan bare hindre at det gjentar seg ved å benytte visdom og disiplin. "T.D.JAKES"